ZWEVEN MET BEIDE BENEN OP DE GROND
  

 Zweven met beide benen op de grond


'Zweven met beide benen op de grond' is een boek met en over een handleiding van en over jezelf.

Een systemisch ontwikkel-jezelf-boek. 

Onze dochter kon de handleiding niet lezen toen ze in haar derde levensjaar een rijstwafel in de videorecorder stopte. Het apparaat deed vervolgens niet wat ze had verwacht.
Gelukkig leest ze nu wel de handleiding om een beter effect van haar handelen te krijgen met zo’n apparaat.
Het ‘ik’ is ook een apparaat. Het dient te doen wat wij willen. Het apparaat ‘ik’ lijkt echter geen handleiding te hebben. Maar is dat wel zo?

In dit boek:
  • Vertellingen over hoe groepen mensen met elkaar omgaan en welke wetten en regels binnen deze groepen zorgen voor 'schuld' en 'onschuld'.
  • Over het omgaan met 'lichaam, denken en voelen'.
  • Inzicht in groepen, zoals weergegeven in 'Marokko in Nederland', 'Suriname', 'het dierenrijk', 'het Koningshuis', 'Molukken', 'Duitsland', etc.
  • Samenvatting over systemisch werken: familieopstellingen.
  • Vragen omtrent jouzelf, zodat duidelijker wordt hoe jij jouw leven beleeft en hoe je daar mee omgaat.

Stel je voor dat iemand jouw 'handleiding' vindt en hij of zij volgt deze handleiding heel precies. Jullie hebben dan beiden dezelfde kennis over hoe met jou om te gaan. Zou je deze persoon vertrouwen? Vertrouw je jezelf met deze handleiding? Mag de ander alles weten? Voel ik me bedreigd als de ander alles weet van mij?

Dit ontwikkel-jezelf-boek geeft je kennis over de mens, geeft antwoorden op vele vragen en vraagt  je om jouw antwoorden te verwerken in het beter omgaan met jezelf.
 
Bij het lezen en verwerken van dit boek ontstaat meer zicht op een aantal veel voorkomende fenomenen waardoor het makkelijker wordt de reacties van jezelf en de mensen om je heen in te schatten.
 
Het lezen van dit boek is een uitnodiging tot het ervaren van het gevoel op je gemak te zijn bij jezelf.

Het boek is uitverkocht en niet meer te bestellen.