BOEKEN
  

 De kracht van buiten

De kunst van het fenomenologisch systemisch werk met familieopstellingen


In de 'Kracht van buiten' beschrijft Hans van den Berg op een inzichtelijke manier de kunst van het systemisch werken.

Dit boek laat zien wat de impact is van de kracht die nodig is om te werken met systemen en vooral met het familiesysteem. Hoe deze kracht zich beweegt binnen de mogelijkmaker van familieopstellingen en hoe subtiel deze kracht aangewend dient te worden bij problemen en andere situaties. Daarnaast wordt uitgelegd wat systemen inhouden en hoe het doel gehaald wordt door middel van verstrikkingen: voorheen hét item dat bestreden diende te worden.

Voor het eerst een boek waarin het proces van systemisch werken met familieopstellingen stap voor stap wordt uitgelegd.

Hans onderwijst waar we rekening mee dienen te houden tijdens de verschillende fases in het werken met opstellingen. 

Prijs: €19,95 te bestellen bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-kracht-van-buiten/9789081898249
 
Kort inleidend hoofdstuk uit 'De kracht van buiten': Lees meer>>


 Niemandsland

Marleen van den Berg  (1956 -2019 ) heeft dit boek geschreven in de dagen nadat ze vernam dat ze 'Alzheimer' zou hebben. Op dat moment had ze nog het vermogen om haar innerlijk proces te beschrijven. Ze beschreef haar innerlijk, afgewisseld met de beschrijving van de onderzoeken die deel uitmaakten van dit proces. Uiteindelijk besloot ze Alzheimer een hand te geven.
  
"Mijn tranen maken zich tussen mijn gesproken woorden op om hun werk te doen.
Ik voel hoe zij niet meer achter mijn ogen willen schuilen. Die tranen willen eruit en snel.
Opnieuw proef ik het zout dat langzaam over mijn gezicht rolt.
Aanvankelijk stil en ingehouden maar na een paar minuten is van die stilte niets meer over.
Ik huil enorm en mijn ademhaling verliest de regie.
Ik voel me een gewond dier en stoot mijn verdriet met geweldige en letterlijk adembenemende schokken naar buiten en voel hoe ik in een ‘Niemandsland’ terecht kom."

Prijs: € 20,00 met bestel formulier of bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/niemandsland/32416 
 

 De schatten van het Zijn

In het prachtige boek 'De Schatten van het Zijn' toont Marleen van den Berg op meeslepende wijze wat Olf heeft geleerd over het leven, over wie we zijn en over onze emoties. Knoetje stelt vragen over hetgeen hij zo graag wil begrijpen en waar hij al zo lang over heeft nagedacht.

Marleen (1956) heeft ‘De schatten van het Zijn’ ontwikkeld na een lange periode van studie omtrent de mens en zijn wezenlijke natuur. De Advaita Vedanta, onderwezen door Alexander Smit, heeft inzicht en zelfonderzoek gegeven en heeft geleid naar het ervaren van en kennis over de essentie de mens.
‘De schatten van het Zijn’ is geschreven in een periode dat het woord ‘Mindfulness’ nog niet zo veel werd gebruikt. Later werd Marleen er op gewezen dat haar manier van kijken naar gevoelens en emoties in de Mindfulness zijn intrede had gedaan.
 
Een gedichtje van Olfje:
‘Ik wou dat ik was
als een spriet in het gras
lekker groen, niets te doen:
gewoon tussen al die andere sprieten
rustig van mezelf genieten!’
 
Via De Verheldering is het te verkrijgen voor € 20,-.
123 bladzijden.

Lees de omslag>>

 Zweven met beide benen op de grond


'Zweven met beide benen op de grond' is een boek met en over een handleiding van en over jezelf.

Een systemisch ontwikkel-jezelf-boek. 

Onze dochter kon de handleiding niet lezen toen ze in haar derde levensjaar een rijstwafel in de videorecorder stopte. Het apparaat deed vervolgens niet wat ze had verwacht.
Gelukkig leest ze nu wel de handleiding om een beter effect van haar handelen te krijgen met zo’n apparaat.
Het ‘ik’ is ook een apparaat. Het dient te doen wat wij willen. Het apparaat ‘ik’ lijkt echter geen handleiding te hebben. Maar is dat wel zo?

In dit boek:
  • Vertellingen over hoe groepen mensen met elkaar omgaan en welke wetten en regels binnen deze groepen zorgen voor 'schuld' en 'onschuld'.
  • Over het omgaan met 'lichaam, denken en voelen'.
  • Inzicht in groepen, zoals weergegeven in 'Marokko in Nederland', 'Suriname', 'het dierenrijk', 'het Koningshuis', 'Molukken', 'Duitsland', etc.
  • Samenvatting over systemisch werken: familieopstellingen.
  • Vragen omtrent jouzelf, zodat duidelijker wordt hoe jij jouw leven beleeft en hoe je daar mee omgaat.

Stel je voor dat iemand jouw 'handleiding' vindt en hij of zij volgt deze handleiding heel precies. Jullie hebben dan beiden dezelfde kennis over hoe met jou om te gaan. Zou je deze persoon vertrouwen? Vertrouw je jezelf met deze handleiding? Mag de ander alles weten? Voel ik me bedreigd als de ander alles weet van mij?

Dit ontwikkel-jezelf-boek geeft je kennis over de mens, geeft antwoorden op vele vragen en vraagt  je om jouw antwoorden te verwerken in het beter omgaan met jezelf.
 
Bij het lezen en verwerken van dit boek ontstaat meer zicht op een aantal veel voorkomende fenomenen waardoor het makkelijker wordt de reacties van jezelf en de mensen om je heen in te schatten.
 
Het lezen van dit boek is een uitnodiging tot het ervaren van het gevoel op je gemak te zijn bij jezelf.

Het boek is uitverkocht en niet meer te bestellen. Mijn scherven omarmd


Mijn scherven omarmd vertelt het verhaal van Marleen tijdens een opname in de psychiatrie.
Met dit boek wil zij een gezicht geven aan de mensen die er 'hun scherven gaan of willen omarmen' én de mensen die er werken.

Een gevoelig, indringend en soms schokkend verhaal.

Met dit boek laat Marleen van den Berg het licht schijnen op de verborgen kant van de mensen die werken in en opgenomen worden in de psychiatrie.

'Mijn scherven omarmd' vertelt het persoonlijke verhaal van een angstige én moedige vrouw die opgenomen werd binnen een zeer turbulente periode in de geschiedenis van de psychiatrie.
Haar wensen, haar verlangens en haar familie moest zij, noodgedwongen, achter zich laten om zich vooral te richten op het zoeken naar een nieuwe balans. Om zo tot meer verheldering en verduidelijking te komen. Om zélf opnieuw te leren 'handen en voeten' aan het leven te geven.

Zij neemt de lezer mee en geeft een zeer persoonlijke inkijk in haar eigen leven en in het leven van diegenen die, lang of kort, opgenomen werden.

Een gevoelig, indringend en soms schokkend verhaal over al diegenen die de moed hadden 'Hun Scherven' te omarmen.

Marleen van den Berg (1956) heeft haar ervaringen binnen een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis op zeer gevoelige en meeslepende wijze beschreven. Ze neemt u mee in haar vele belevenissen en laat u proeven van al haar gevoelens.

ISBN: 978-90-818982-3-2 Informatie: 06-21286729

Reacties:
“In één ruk uitgelezen. Daar waar het werkelijk om gaat vertel je met het boek: liefde, integriteit, gezonde machtsverhoudingen en veiligheid.”

“We konden niet stoppen met lezen.”

“Herkenbaar, niet alleen jouw gevoelens, ook de situatie in de psychiatrische kliniek.”

Lees meer (PDF)

Dit boek is uitsluitend te verkrijgen voor € 19,95 bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/mijn-scherven-omarmd/9789081898232
 Nu Dit


De essentie van de Advaita Vedanta.

Een boek over zoeken naar het 'Zelf'.
Het zoeken naar het zelf geeft echter alleen maar ellende. Niks beloning. Het is een soort ziekte. Gelukkig kan het dodelijk zijn. Aan het einde van je zoektocht, als je geluk hebt, besta je niet meer.
Dit boek geeft jou niets, maar dan wel op een prachtige manier! Dit boekje is nodig om het ‘ik’ te ontdekken en het vervolgens kwijt te kunnen raken.
 
Hans van den Berg schreef dit boek uit liefde voor jou. Eén maal in je leven moet je het gehoord hebben.
Hij wil de kennis en ervaring uit de Advaita traditie overbrengen op een manier die meer bij de klei hoort van Holland.

Prijs € 14,50 te bestellen bij https://www.boekenbestellen.nl/boek/nu-dit/9789081898218

Dit boek is niet meer verkrijgbaar Eind 2020 komt er een vervolg uit, waarin de tekst van Nu Dit opgenomen wordt:
'Vanzelfrealisatie'.

Voorwoord >>