DE VERDIEPING
  

De Verdieping

De Verdieping is een vervolg op de basisopleiding systemisch werken.
Het 'verdiepen' gaat er vooral om dat je beter gaat weten om te gaan met jouw innerlijk terwijl je een opstelling begeleidt, aan het coachen bent, of regelmatig in een situatie komt waarin je systemisch met andere mensen werkt.

In de basisopleiding systemisch werken met familieopstellingen wordt er gewerkt aan een goede mate aan diepgang. Zo diep dat je met de opstelling een diepere innerlijke beweging van de vraagsteller weet te vinden en te raken. Zodanig dat er een verandering kan ontstaan in die bewegingen.

In de basisopleiding wordt er gewerkt aan een evenredige persoonlijke en vakmatige ontwikkeling en groei.
De diepgang kan dieper. Meer begrijpen van wat er in jou als mogelijkmaker van opstellingen gebeurt en dit als instrument kan gebruiken voor jouw vak of interesse. Meer mogelijkheden vinden om al die gedachten en gevoelens om te zetten in een praktische toepassing: de familieopstelling.
In de basis leer je focussen op wat er gebeurt. Door alle fascinaties heen. Door de fascinatie heen wat de representant allemaal doet en zegt, door de wonderlijke ‘waarheid’, die ontstaat door wat mensen bij elkaar te zetten zodat er geleerd kan worden. Werken met de fascinerende aansluiting van de opstelling op jouw gedachten en gevoelens, waarna je kunt leren dat je deel dreigt te worden van de opstelling, van het systeem. Daarna komt de volgende stap. Na de bewuste focus komt er de onbewuste intentie. Datgene dat de ander nog meer voelt dan jouw focus, meer dan jouw gerichte aandacht.

In de Verdieping kan je verder kennis maken met deze onbewuste beweging, die uit jou en uit jouw systeem van herkomst is ontstaan en een verbinding lijken te hebben met jouw gewoonlijke overlevingsmechanismen. Als deze intentie meer en vaker bewust wordt, kan er mee gewerkt worden. De ander ‘weet’ dan dat het goed is. Dat het veilig is.

Binnen de Verdieping is integratie en verdieping van hetgeen geleerd is in 'De Basis' belangrijk. Ook door middel van nieuwe of andere manieren van systemisch werken. Het verdiepen van jouw mogelijkheden staat voorop.
Ook komen in de Verdieping andere vormen van opstellen en andere manieren van begeleiden aan bod. Een mooi vol programma van 6 dagen dat zorgt dat je opstellingen nog beter kunt begeleiden.

In deze 6 dagen gaan we verder in op:

 • Het  snel te pakken krijgen van de initiële diagnoses, de overlevingsmechanismen en de uiteindelijk sturende dynamieken.
 • Het leren kennen van en werken met jouw intentie.
 • Terughalen van wat geleerd is in de Basisopleiding: de instrumenten en technieken.
 • Het werken met andere methodes van 'familie'opstellingen.
 • Werken met maatschappelijke opstellingen.
 • Werken met zelfopstellende opstellingen.
 • Verdieping van het individueel werken.
 • Comfortabel voelen binnen het werken als mogelijkmaker: wat doe je ervoor en wat laat je?
 • We zullen de rol van 'mogelijkmaker' nog beter en intensiever onder de loep nemen.
 • Wat beïnvloedt jouw keuzes tijdens het begeleiden van een opstelling.
 • De verstrikkingen van anderen, waarin de mogelijkmaker in terecht kan komen, zullen nog duidelijker worden, zodat deze ontweken of gevoeld kunnen worden.
 • De grote thema's (dood, ziekte, moeder, culturen, verstrikkingen) zullen groots beleefd gaan worden.
 • Je leert meer over -en werken met- het 'overleven' en het 'trauma'. Op verschillende manieren. O.a. door de vorm van systemisch werk van Franz Ruppert.
 • Onder supervisie zal je volgende stappen kunnen nemen.


Ervaringen van vorige 'Verdiepers':

In aanvulling op de Basis is dit letterlijk een Verdieping. Zowel wat betreft uitbreiding van de stof - vooral een hele les voor de benadering van Ruppert gaf mij veel nieuwe inzichten - als in de oefeningen die tot nog grotere bewustheid leiden van de mogelijkheden van het systemisch werken. Het 'Ken U Zelve' dat voor iedereen die intensief met mensen werkt zo ontzettend belangrijk is, wordt in die 6 dagen behoorlijk geprikkeld. De eigen complexen en projecties werden geraakt (althans bij mij), niet altijd een prettige ervaring, maar wel ontzettend hard nodig om zo zuiver mogelijk dienstbaar aan de opstelling te kunnen zijn.  De toegevoegde waarde van de Verdieping is bijzonder groot. In mijn ervaring onmisbaar voor het vertrouwen om met deze methode aan de slag te durven gaan.

Margot

Wat een mooie dagen waren dit. Dankjewel 
Ik ben opgetild en weer een stuk verderop neergezet. Een mooie plek om weer verder te werken!
Na 'de basis' had ik veel indrukken opgedaan en veel geleerd. Ik heb mezelf een jaar de tijd gegeven om alle nieuwe inzichten te laten landen en te integreren in mijn werk als paardencoach en in mijn persoonlijk leven. Toen ik voor mijn gevoel voldoende grond had om de verdieping een plek te geven ben ik dit gaan doen en ik heb er geen spijt van. Net als in de basis was het hard werken en ja: echt de diepte in. Het was in professioneel opzicht voor mij zeer de moeite waard. Er is meer fundering, zekerheid en durf ontstaan om mijn eigen praktijk de volle aandacht te geven.
In mijn persoonlijk leven heb ik een aantal thema's die nog niet ten volle waren uitgewerkt verder kunnen brengen. Er is meer stabiliteit en ik ben nog meer in staat op een rustige manier vanuit het hart te leven. Ik prijs mij gelukkig hiermee. Dankjewel Hans.

Mirjam

Bedankt voor de mooie verdieping, ik heb er veel van geleerd! De opstelling met het neerzetten van de intentie van de mogelijkmaker vond ik een hele mooie manier om feedback te ontvangen.
De manier waarop jullie de dagen verzorgen, altijd met aandacht, boeiend en vanuit veel kennis, dat maakte dat de dagen voor mij voorbij vlogen.

Miranda

Ik heb de verdieping ervaren als oprecht een verdieping. Je gaat dieper op de materie en mogelijkheden in. Ik vond vooral verrassend te ervaren wat de impact is van je intenties als mogelijkmaker. Geweldig om te zien en leerzaam. Maar ook het benaderen van de hulpvraag door te bekijken welke systemen van invloed zijn hebben mij verder ontwikkeld. Kortom een waardevolle aanvulling op de basis. 

Joan

Wil je nog meer lezen over de inhoud van de Verdieping:

Inschrijfformulier Opleiding De Verdieping
Datum start opleiding

Aanhef
Voornaam
Achternaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoon (Mobiel)
E-Mail

Bedrijf
(leeglaten indien niet van toepassing)
Bedrijfsnaam (Optioneel)
Adres (Optioneel)
Postcode (Optioneel)
Woonplaats (Optioneel)
Land (Optioneel)
Kostenplaats / referentie (Optioneel)


    Accepteer de voorwaarden (opent in nieuwe tab).

Data De VerdiepingDe Verdieping 2025:
Dag 1:  za. 18 januari
Dag 2:  za. 22 februari
Dag 3:  zo. 16 maart
Dag 4:  za. 12 april
Dag 5:  zo. 25 mei
Dag 6:  za. 21 juni


Data opleidingsdagen van De Verdieping zijn op zaterdagen en zondagen
.
We starten om 9:30 uur.
We ronden af rond 17:00 uur.

Heb je 'ergens anders' een basisopleiding gedaan en vind je deze opleiding interessant, mail of bel me over jouw interesse.


De workshops, trainingen en opleidingen worden gegeven in het:
Geboortecentrum Hoofddorp
Kruislaan 13a
2131 WB Hoofddorp


De opleiding wordt verzorgd door:
Hans van den Berg >>


Investering De Verdieping:

6 dagen inclusief koffie, thee en lekkers:

€ 780,- bij betaling ineens.

Bij betaling in 4 termijnen:
eerste termijn € 400, dan 3 termijnen van € 130.

Afsluiting met certificaat.