LOOPBAANCOACHING VOOR WERKNEMERS
  

Loopbaancoaching voor werknemers


Hoe breng je jouw leven tot bloei?Een loopbaan is het volgen van een wel of niet van tevoren bedacht pad binnen het werkzame leven: de carrière. Dit pad begint op het moment dat men de arbeidsmarkt betreedt.

Elk kind heeft een idee wat hij of zij graag wil worden. Niet veel kinderen hebben een idee waar hun loopbaan zal eindigen. Hoezal jij je pensioen bereiken (als dat er nog is)? Heb je nu een idee? Is er nog een loopbaan? Of doe je maar wat? Bepaal jij wat voor vak jij uitvoert? Wat motiveert jou?

Een loopbaan lijkt in een rechte lijn te lopen van de start of studie tot stoppen met dit werk. Als we goed naar een loopbaankijken, ontwikkelt deze zich maar zelden in een rechte lijn.

Regelmatig zijn er momenten dat de loopbaan onder de loep genomen dient te worden. Je weegt met zekere regelmaat af wat voor jou nog de juiste weg is. Of je in dit werk voldoening vindt, of genoeg geld, of prettige collega's, of de mooiste uitdagingen, of dat jouw gezin mee kan gaan binnen jouw wensen. Hoe breng je jouw leven tot bloei?


De loopbaankeuzes die je maakt zijn niet enkel werkgerelateerd. Jouw capaciteiten liggen ook in hetgeen je geleerd hebt in jouw jeugd, in het gezin en op school of studie. Welke capaciteiten heb je? Hoe houd je rekening met jouw gezin of partner?

Soms ontstaat er een situatie dat er opnieuw keuzesgemaakt dienen te worden. Soms kan het zijn dat het leven of jouw mogelijkheden onoverzichtelijk zijn geworden. Wellicht is het niet goed mogelijk om uit deze chaos van overwegingen een goede keus te kunnen maken.

De logische niveaus helpen jou om jouw loopbaan te verhelderen. Onderstaande niveaus beïnvloeden elkaar en dienen met elkaar in evenwicht te zijn. Als jouw missie is een goede moeder te zijn en je vindt jezelf 11 uur per dag achter een computer in een kantorenpark, dan komt de omgeving en jouw missie misschien niet echtmet elkaar overeen. Je kunt je er ongelukkig door voelen en toch moet er brood op de plank komen. Misschien heb je nog een andere missie waardoor je achter deze computer terecht bent gekomen?

In een individuele loopbaancoaching zullen we onderzoeken hoe de verschillende niveaus in evenwicht zijn en welke stappen er kunnen worden genomen om verder te komen met hetgeen jij graag wilt. Elk kind weet wat hij of zij wil worden als oma het vraagt……